2021eko elikagaien hondakinen indizeari buruzko txostenaren arabera, mundu mailan urtero 121 kilo elikagai alferrik galtzen dira biztanle bakoitzeko, kontsumitzaileen artean, eta horietatik 74 etxeetan.

PNUMAk eta Wrap erakunde elkartuak argitaratutako txostenaren arabera (jatetxeetan, etxeetan eta salmenta-puntuetan elikagaiak alferrik galtzea aztertzen duenak, eta elikagaiez gain, jangarriak ez diren zatiak ere kontuan hartzen dituenak, hala nola hezurrak eta oskolak), kontsumitzaileentzat eskuragarri zeuden 931 milioi tona elikagaik zaborretan amaitu zuten 2019. urtean. Hau da, kontsumitzailearentzat eskuragarri zeuden elikagai guztien% 17k.
Hondakin horien zatirik handiena etxeetatik dator, hornidura-katearen kontsumo-etapan eskuragarri dauden elikagaien guztizkoaren% 11 baztertzen baitute. Elikadura-zerbitzuek% 5 alferrik galtzen dute, eta txikizkako establezimenduek% 2.
Iturria: NBE Ingurumenerako Programa elikagaiak

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Utzi erantzuna

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude

Ondorengo XHTML etiketa eta atributuak erabil ditzakezu: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>